Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ...

Ξαναδημοσιεύουμε μια πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ ..αγνώστου στόχευσης και προθέσεων.ΧΑΒΑΛΕ-STORY- αργοσχόλων... συντακτων... 

Και βγαίνει σήμερα η ΕΣΗΕΑ ..να θέλει λέει να φτιάξει ΜΗΤΡΩΟ δημοσιογράφων που εργάζονται σε ιστοσελίδες... Ποιούς εννοεί δημοσιογράφους; Τους φλογερούς και ταλαντούχους ιδρυτές ενημερωτικών ιστοσελίδων; Τους εργαζόμενους σε αυτές ρεπόρτερς, που κάνουν καθαρώς δημοσιογραφική δουλειά; ( Μα αυτούς τους καλύπτει η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΜΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ..)΄Η μήπως εννοεί εκείνα τα ονειροπώλα επίσης ταλαντούχα παιδιά που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί σε ιστοσελίδες όπως του Χατζηνικολάου, του Αναστασιάδη, του Ευαγγελάτου, του Χίου κι άλλων σαϊνίων του Τύπου; Ναι ..αυτούς ας τους καταγράψει σε ΜΗΤΡΩΟ.. Για να ξέρει; Και γιατί περιμένει να κάνουν δήλωση στο Πατριαρχείο της; Και δεν κάνει το απλούστερο; 


Να ερευνήσει   Κατ΄ανάγκη η ΕΣΗΕΑ προέβη στην κίνηση αυτή, μια και ακόμη δεν μπορεί να χωνεύσει τον αιφνιδιασμό που υπέστη με την εξάπλωση της δημοσιογραφίας του διαδικτύου... Κι όμως αυτ΄'ο που ζητάει καλύπτεται από το 2008 από τηνς ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΕΣΔ).. Αλήθεια τι επιδιώκει; Μάλιστα δε για να δείτε με τι κέφι κάνει αυτή τη δουλειά ...ζητάει από τους διαδικτυακούς δημοσιογράφους... να κουβαληθούν στα γραφεία της για να κάνουν τη σχετική δήλωση... ΄Ενα χρόνο τώρα δεν μας είπε πως τσουλάει το πράμα; ΤΖΙΦΟΣ το στόρυ.. Και διότι ακόμη η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να αποτοξινωθεί από τα εχθρικά κόμλεξ της έναντι του θυελώδους διαδικτύου..΄Οταν το 2004 άρχισε να φυτρώνει η δημοσιογραφία του διαδικτύου, κυρίως με την εμφάνιση της PRESS-BANK, μια πρωτοβουλία επαγγελματιών δημοσιογράφων, που σφράγισε την εξέλιξη της ενημέρωσης στο διαδίκτυο, όταν η ίδια δεν ήθελε να ακούσει καν για το νέο τούβλο που της ήρθε επί της κεφαλής της.... ΄Ετσί ξεφύτρωσαν καταιγιστικά ένα σωρό ιστοσελίδες με πρόθεμα το PRESS, πάλι με πρωταγωνιστές επαγγελματίες δημοσιογράφους, την ώρα μάλιστα που οι bloggers -ΠΟΥ ΉΞΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΊΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΉΣΕΙΣ, ΦΩΝΑΣΚΟΎΣΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ " είμαι μπλογκερ...όχι δημοσιογράφος" .. " Η δημοσιογραφία πέθανε" κ.λ.π. Ας είναι καλά η PRESS-BANK και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ .. που έβαλαν τα τα πράγματα στη θέση τους... 

Η ΕΣΗΕΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΜΗ ΜΕΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓενικέςΕργασιακά 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε τη δημιουργία Μητρώου δημοσιογράφων-μη μελών της Ενώσεως, οι οποίοι εργάζονται σε ενημερωτικά διαδικτυακά μέσα, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί και στη συνέχεια να προχωρήσει σε καίριες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων.
Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι-μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, που εργάζονται σε μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο, όπως συμπληρώσουν το συνημμένο ατομικό δελτίο με καθαρά κεφαλαία γράμματα και το παραδώσουν στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος), ή το αποστείλουν ηλεκτρονικά στο info@esiea.gr.
ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΕ PDF ΠΡΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ στα τηλ. 210-3675558 / 210-3675509 / 210-3675502.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου