Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ BLEGGERS (2)

Το Τέλος των Παλαιών Μέσων

Η απαξίωση των Παλαιών Μέσων (εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών) κορυφώνεται. Κυκλοφορίες και τηλεθεάσεις κατρακυλούν πλέον ανεξέλεγκτες καθώς ο κόσμος και κυρίως οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στους «δεινοσαύρους» της ενημέρωσης.
«Συνεχής (είναι) υποχώρηση του δείκτη εμπιστοσύνης εξακολουθεί να καταγράφεται και για τις Εφημερίδες, αλλά και για την ήδη υπονομευμένη Τηλεόραση, η κοινωνική αποδοχή της οποίας βρίσκεται στο ναδίρ και συμβαδίζει απολύτως με εκείνη των πολιτικών κομμάτων» γράφει ο Γιάννης Μαυρής.
Ακόμη και οι αθλητικές εφημερίδες βλέπουν το κοινό τους να απομακρύνεται.
Η εισβολή νέων «εκδοτών» έχει επιδεινώσει την κατάσταση στα παλιά, παραδοσιακά ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή «όλες οι έρευνες το τελευταίο διάστημα πιστοποιούν πως η παραδοσιακή τηλεόραση υποχωρεί με αλματώδεις ρυθμούς μπροστά στην επέλαση της «κινητής τηλεόρασης»».

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ BLOGGERS! (1)

Παραπλανητικά προφίλ στο facebook υπόσχονται κέρδη

 Mediasoup
Photo for this article
Την αποφυγή στοιχηματισμού σε προφίλ του Facebook, αλλά και άλλων ιστοσελίδων, που υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης, για αγώνες ποδοσφαίρου, συστήνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, «οι διαχειριστές των ερευνώμενων προφίλ – ιστοσελίδων υποστηρίζουν ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά που ανέρχονται ακόμα και σε χιλιάδες ευρώ, ψευδώς υποσχόμενοι υψηλότερες από τις νόμιμες στοιχηματικές αποδόσεις ή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης. Στη συνέχεια αποστέλλουν στους χρήστες κωδικούς ηλεκτρονικής πληρωμής είτε από προπληρωμένες κάρτες είτε συναλλαγές μέσω εταιριών μεταφοράς χρηματικών ποσών.
Οι ανυποψίαστοι χρήστες του διαδικτύου, αφού καταπείθονται και αποστέλλουν τα συμφωνηθέντα κατά περίπτωση χρηματικά ποσά, ουδέποτε παραλαμβάνουν τα κερδισμένα χρήματα από σωστές προβλέψεις ή την επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν, σε περίπτωση λανθασμένων προγνωστικών αποτελεσμάτων». Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στο 111 88 Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα IOS – A ndroid - Windows : CYBERKID
Πηγή φωτογραφίας: business2community.com

Για ένα νέο μοντέλο στην online ενημέρωση

Ολα ξεκίνησαν το 1995 όταν οι εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ άνοιξαν πρώτες τον χορό της ενημέρωσης στο ελληνικό διαδίκτυο. Ακολούθησαν κι άλλες εφημερίδες ενώ σταδιακά έκαναν την εμφάνισή τους και τα ενημερωτικά ιστολόγια. Οι μεν πρώτες με βασικό κορμό το περιεχόμενο των εντύπων τους τα δε δεύτερα έχοντας ως κορμό το …copy-paste και την αρθρογραφία «από την κοιλιά». Τα δύο αυτά είδη ενημερωτικών site κυριαρχούν μέχρι τις ημέρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου