Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016


Ελεύθερος επαγγελματίας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

image_pdf

freelance -Μια πικρη εμπειρια στην Ελλάδα- Το είδος πλεον είναι ανυπαρκτον!
Ελεύθερη δημοσιογραφία δεν είναι πλέον μια «άτυπη» μορφή εργασίας. Σε πολλές χώρες, η πλειονότητα των δημοσιογράφων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που θα προτιμούσαν η παραδοσιακή απασχόληση και έχουν αναγκαστεί σε αυτό που ονομάζουμε «ψεύτικο ανεξάρτητος" θέσεις από τους εργοδότες που παραβιάζουν την ισχύουσα τοπική νομοθεσία για την απασχόληση με τη χρήση ελεύθερους επαγγελματίες για την πλήρωση θέσεων πλήρους απασχόλησης, αποφεύγοντας κρατική πρόνοια και κοινωνικές επιβαρύνσεις.

Ορισμένοι εκτιμούν την ελευθερία, την ποικιλία και την ευελιξία της ανεξάρτητης απασχόλησης και αισθάνονται ότι είναι όλο και περισσότερο η φυσική κατάσταση της εργασίας για τους δημοσιογράφους.Η πρόκληση μιας ανεξάρτητος μέλλον είναι μια δοκιμασία για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημοσιογράφων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Συμβάσεις και προμήθειες, της κατάρτισης, των δικαιωμάτων των δημιουργών, και επαγγελματικά πρότυπα αποτελούν βασικά ζητήματα για την ανεξάρτητος κοινότητα των δημοσιογράφων. Καινοτόμα μοντέλα χρηματοδότησης, το οποίο μπορεί να δώσει ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι νέες δυνατότητες / θέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που διερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τις θυγατρικές της. Ο ανεξάρτητος Ομάδα Εμπειρογνωμόνων ΕΟΔ διοργάνωσε πρόσφατα σεμινάριο στην επιχειρηματική δημοσιογραφία.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) Συγγραφείς «Ομάδα εμπειρογνωμόνων Δικαιωμάτων (AREG) και των εξωτερικών εμπειρογνωμόνων» του Ομίλου (FREG) προσπαθούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν ανεξάρτητος δικαιωμάτων. Θα πω στους συναδέλφους προσωπικό μας: για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συνθηκών της εργασίας σας, μπορείτε να κάνετε τίποτα περισσότερο αποτελεσματικό από το να προωθεί τα υψηλότερα πρότυπα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
«Επικέντρωση του Ομίλου για τα επόμενα χρόνια», ο ελεύθερος Εμπειρογνωμόνων αυτή βασίστηκε στο πρόγραμμα εργασίας της ΕΟΔ είναι:
• Επανεκκινήστε τον Χάρτη των Δικαιωμάτων ανεξάρτητος και να την προωθήσουν, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο?
• Συνεχίστε να οργανώσει σεμινάρια σχετικά με ζητήματα που είναι σημαντικά για την ευρωπαϊκή ελεύθερους επαγγελματίες?
• Οργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, αν η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη, με τη βοήθεια του ΕΟΔ γραμματείας?
• Συλλέξτε πληροφορίες σχετικά με επιχειρηματικά μοντέλα και νέοι τρόποι για το πώς ανεξάρτητος δημοσιογραφία πληρώνεται?
• Παρακολούθηση της νομοθεσίας της ΕΕ και συνήγορος για την προστασία των εξωτερικών συνθηκών εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές, το δικαίωμα οργάνωσης ελεύθερους επαγγελματίες στα συνδικάτα και το δικαίωμα να κάνουν συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων?
• Υποστήριξη της ΕΟΔ αθέμιτες εκστρατεία της σύμβασης?
• Εξετάστε το ενδεχόμενο πρόσληψης ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ως μια σημαντική γωνία σε όλες τις συζητήσεις (βλ ΕΟΔ εργασιών του έργου)?
• Υποστήριξη οργανώσεων δημοσιογράφων στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της διαπίστευσης σε όλη την Ευρώπη, με μια πρόσφατη έμφαση στην Λευκορωσία (Get Ελεύθεροι στο νόμο http://baj.by/en/node/25104)

ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΕΙΔΉΣΕΙΣ

webinar
Webinar για τα δικαιώματα των δημιουργών για την ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι στην Ευρώπη
Ελάτε μαζί μας για ένα webinar (web διάσκεψη) στις 10, Φεβρουαρίου 2016 στις 24:00 GMT. Εγγραφείτε τώρα! Αν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και χρήσιμων για αίθουσες τύπου, το ερώτημα είναι πάντα: Μπορώ να χρησιμοποιήσει εκ νέου τη θέση και αλλού και με άλλους πελάτες με ένα διαφορετικό κοινό στόχο; Το ζήτημα των δικαιωμάτων των οποίων καθορίζονται με αναφορά σε δημοσιογραφική εργασία / συνεισφορά ρυθμίζεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας δίκαιο δικαίωμα / πνευματικών δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, η γνώση της σωστής χρήσης του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας / πνευματικά δικαιώματα, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ζωτικής σημασίας για τους ανεξάρτητους συγγραφείς. Ανεξάρτητος δημοσιογράφος Mike Holderness εργάζεται στο Λονδίνο και είναι ένα μεγάλο ακτιβιστής φορά στην ...
Χωρίς τίτλο
Ένωση Δημοσιογράφων στην freelance ένωσης της Φινλανδίας γιορτάζει την 10η επέτειό
Η φινλανδική ένωση freelance, η οποία αποτελεί μέρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της Φινλανδίας (Suomen Journalistiliitto) στις 9 Νοεμβρίου με πάνω από 200 ελεύθεροι επαγγελματίες που συμμετέχουν.Η συνάντηση θα συζητήσουν τις νέες ευκαιρίες στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των μη-παράδοση των μέσων ενημέρωσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Ποιο είναι το μέλλον για το επάγγελμα δημοσιογράφος; Πώς να κάνετε αλλαγές σχετίζονται με την εργασία; Πώς να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και να βρουν νέες λύσεις; FREE10 σεμινάριο το Δεκέμβριο! Η ένωση ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι "φινλανδική γιορτάζει την 10η επέτειό της σε αυτή την εκδήλωση FREE10 Σεμινάριο Κέντρου Lume, Sampo Hall στο Ελσίνκι, 12/9/2015. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Ελεύθερος επιθυμούν χαρούμενα γενέθλια και ...
CUK9JCHUsAAQ_x4.jpg μεγάλη
Τα σημαντικότερα σημεία της Ε.Ο.Δ. Ελεύθερος επαγγελματίας Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (FREG) συνεδρίαση
Στις 19 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων οργανωμένη εξαμηνιαία Ομάδα Ελεύθερος επαγγελματίας Εμπειρογνωμόνων (FREG) συνεδρίασή του, στην οποία οι συμμετέχοντες από 8 ευρωπαϊκές χώρες συζήτησαν τις δραστηριότητες της ΕΟΔ, εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο όσον αφορά τις δραστηριότητες ανεξάρτητος και ιδέες για το μέλλον του προγράμματος εργασίας που θα εγκριθεί από το επόμενο έτος ΕΟΔ Γενική Συνέλευση . Παρακάτω είναι ένα στιγμιότυπο από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν από τους συμμετέχοντες. ΕΟΔ θέματα και δραστηριότητες Αποτελέσματα της έρευνας «Χαρτογράφηση ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι": Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες. Τα δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας στη δημοσιογραφία ΕΟΔ απολογισμό του έργου: Η διάσκεψη του Δουβλίνου Ελεύθερος επαγγελματίας σε άτυπους εργαζόμενους, που διοργανώθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 η Εθνική Ένωση ...
RTEmagicC_charter_freelance_rights_01.png-800x400
Έρευνα αποκαλύπτει ΕΟΔ διαφορές των κοινωνικών δικαιωμάτων τους ελεύθερους επαγγελματίες »στην Ευρώπη
Μια νέα έρευνα που δρομολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων αποκαλύπτει την ποικιλομορφία των «επαγγελματικών καταστάσεων και των διαφορών των εργασιακών τους δικαιωμάτων» προστασίας στην Ευρώπη τους ελεύθερους επαγγελματίες. Στις 19 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων είχε εξαμηνιαία συνάντηση της με την ομάδα εμπειρογνωμόνων Ελεύθερος επαγγελματίας »(FREG). Μαζί, συζήτησαν τα αποτελέσματα της έρευνας «Χαρτογράφηση ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι" διεξήχθη από το Μάιο του ΕΟΔ για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις ενημερωμένες την κοινωνική θέση των δημοσιογράφων freelance και την εκπροσώπησή τους σε επαγγελματικές ενώσεις και σωματεία στην Ευρώπη. Τριάντα-τρεις οργανισμοί από 28 χώρες απάντησαν στο ερωτηματολόγιο online. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ανησυχητικά ανισοτήτων μεταξύ των επιπέδων των ελεύθερων επαγγελματιών ...
Digitql zorkers
Έρευνα αποκαλύπτει ΕΟΔ επισφαλείς συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται για τα ψηφιακά μέσα στην Ευρώπη



Τι είδους συνθήκες, όπως οι συμβάσεις ή οι μισθοί σε απευθείας σύνδεση δημοσιογράφους που εργάζονται κάτω; Είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους; Τι πρέπει να βελτιωθεί και τι ρόλο μπορεί να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων στα ψηφιακά μέσα; Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) έχει ξεκινήσει μια έρευνα με στόχο να πάρετε μια καλύτερη εικόνα των συνθηκών εργασίας τους και τους τρόπους για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους μέσα από τα συνδικάτα / associations.The έρευνα αποκαλύπτει μια επικίνδυνη τάση όπου πολλοί σε απευθείας σύνδεση δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν επισφαλείς συνθήκες εργασίας. Μεταξύ των 231 ερωτηθέντων, το 62% δήλωσε ότι εργαζόταν υπερωρίες και πάνω από το 50% από αυτούς δεν έχουν πλήρη απασχόληση ...

ΠΗΓΗ: http://europeanjournalists.org/policy/freelance/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου