Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ..ΠΟΥ ΜΠΉΚΑΝ ...ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΆ ΣΤΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ



Λύσεις σε χρόνια προβλήματα ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Η κ. Γιώτα Αντωνοπούλου... "μπάζει" στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και γραφιάδες των αθλητικών Ομοσπονιδιών..ως συντακτες Αθλητικογράφους.!  Πριν διαβάσετε την εκπληκτική είδηση... διαβάστε τις απορίες μας:
__________________________________________

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ 
1) Πως διάολο οι "αθλητικοί συντάκτες " αυτοί βολεύτηκαν στα άντρα πάσης αμαρτίας του φαύλου αθλητικού συστήματός μας;
2) Γραφιάδες δεν είναι; Υπάλληλοι σε γραφεία Τύπου , ας πούμε, αλλά αθλητικοί συντάκτες από που κι ως πού; Και γιατί επέλεξαν  το Ταμείο μας...και δεν προτίμησαν το Ταμείο των Εκδοροσφαγέων;
3) Μήπως είναι δημοσιογράφοι του αναστήματος εκείνης της Κεφαλονίτισας ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ , που συνταξιοδοτείται ήδη- από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ;Μα η μαγκιόρα ήταν επαγγελματίας πολιτικός, πλην όμως ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ πλαστικά κι αναίσχυντα ... δήλωσε ότι είναι συντάκτης της (και φυσικά κατέβαλε τα ασφάλιστρά της )Κι οπότε η μανδάμ λάμβάνει σήμερα παχυλή σύνταξη ...δημοσιογράφου!.. Εξ άλλου αυτή ητάν το αφεντικό της κομματικής φυλλάδας. Μιλάμε Ρε για ωραίο κόσμο.. 
Τέτοιο καλαμπούρι είναι και οι αθλητικογράφοι των γραφείων των σκανδαλιάρων  Αθλητικών Ομοσπονδιών; 
__ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

 Η πρόεδρος του Ταμείου, Παναγιώτα Αντωνοπούλου, «στο εποπτεύον Υπουργείο εκκρεμούν δύο προτάσεις μας, έτοιμες, με την πλήρη νομική τους διατύπωση, μία για την εφαρμογή του ν. 4075 που αφορά τους ασφαλισμένους του ΤΑΤΤΑ οι οποίοι κατέβαλλαν το πρόσθετο ποσοστό 3,6% επί των εισφορών εργαζομένων και μία για την ασφάλιση στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ των αθλητικών συντακτών, οι οποίοι εργάζονται σε γραφεία Τύπου ομοσπονδιών, οι οποίες ελέγχονται από τη Γ.Γ. Αθλητισμού. Η νομοθέτηση και των δύο αυτών εκκρεμοτήτων αποτελεί για εμάς άμεση προτεραιότητα».

Και οι δύο ομόφωνες προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, το οποίο εισάγεται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, στα άρθρα 20 και 21:
Άρθρο 20: Ασφάλιση δημοσιογράφων απασχολούμενων σε γραφεία τύπου αθλητικών ομοσπονδιών στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ
Δημοσιογράφοι, οι οποίοι απασχολούνται με την ιδιότητα του συντάκτη κατά κύριο επάγγελμα με σχέση εξαρτημένης εργασίας στα Γραφεία Τύπου των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπάγονται υποχρεωτικά από την 1η του επόμενου της δημοσίευσης του νόμου αυτού μήνα στην ασφάλιση του Τομέα Σύνταξης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ) και του Λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Ε.Τ.Α.Π-Μ.Μ.Ε, με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει πενταετή ασφάλιση στον Τομέα Σύνταξης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ) του Ε.Τ.Α.Π-Μ.Μ.Ε και δεν είναι τακτικοί ή μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, ν.π.δ.δ., δημοσίων επιχειρήσεων ή των Ο.Τ.Α.
Για την ασφάλιση των ανωτέρω εργαζομένων καταβάλλεται : α) στον Τομέα Σύνταξης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ), εργοδοτική εισφορά 7,5% και εισφορά ασφαλισμένου 8,5% , β)στον Λογαριασμό Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης εισφορά 2%, η οποία βαρύνει τον εργοδότη.
Οι εισφορές αυτές υπολογίζονται επί του συνόλου των αποδοχών των ανωτέρω εργαζομένων για την συγκεκριμένη απασχόλησή τους και δεν μπορεί να είναι κατώτερες όσων προβλέπονται για τους λοιπούς ασφαλισμένους της Α΄ Διεύθυνσης του Ε.Τ.Α.Π-Μ.Μ.Ε.
ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ 
1) Πως διάολο οι "αθλητικοί συντάκτες " αυτοί βολεύτηκαν στα άντρα πάσης αμαρτίας του φαύλου αθλητικού συστήματός μας;
2) Γραφιάδες δεν είναι; Υπάλληλοι σε γραφεία Τύπου , ας πούμε, αλλά αθλητικοί συντάκτες από που κι ως πού; Και γιατί επέλεξαν  το Ταμείο μας...
3) Μήπως είναι δημοσιογράφος του αναστήματος εκείνης της Κεφαλονίτισας ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ , που συνταξιοδοτείτραι από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ;Μη μγκιόρα ήταν επαγγελματίας πολιτικός, πλην όμως ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ πλαστικά κι μαναίσχυντα ... δήλωσε ότι είναι συντάκτης της (και φυσικά κατέβαλε τα ασφάλιστρά της )Κι οπότε η μανδάμ λάμβάνει σήμερα παχυλή σύνταξη!
Τέτοιο καλαμπούρι είναι και οι αθλητικογράφοι των γραφείων των σκανδαλιάρων  Αθλητικών Ομοσπονδιών;  

Άρθρο 21: Θέματα ασφάλισης υπαγομένων στον Τομέα Ασφάλισης Τεχνιτών Τύπου Αθηνών (τ. ΤΑΤΤΑ)
  1. Η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4075/2012 (Α΄89) καταργείται.
2α. Η πρόσθετη εισφορά 3,6% της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 1186/1981 (Α΄202), καταβάλλεται από όλους τους υπαγόμενους στην ασφάλιση του Τομέα Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, για τη συνταξιοδότησή τους λόγω γήρατος, σύμφωνα με τις διατάξεις περί βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του Α.Ν 1846/1951 (Α΄179) «περί Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων».
β. Στους ασφαλισμένους τεχνικούς τύπου του Τομέα Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης με εξαγορά χρόνου βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων για το διάστημα, που σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4075/2012 (Α΄89), διακόπηκε η παρακράτηση της ανωτέρω πρόσθετης εισφοράς, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος.
Η εξαγορά του παραπάνω χρόνου, γίνεται για κάθε μήνα με ποσοστό εισφοράς 3,60% επί των ασφαλιστέων αποδοχών Δεκεμβρίου 2011.
Η εξόφληση του ποσού της εξαγοράς γίνεται είτε εφάπαξ εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης αναγνώρισης, οπότε παρέχεται έκπτωση 15% είτε σε μηνιαίες δόσεις ο αριθμός των οποίων ισούται με τον αριθμό των αναγνωριζόμενων μηνών.
Σε περίπτωση συνταξιοδότησης η παρακράτηση γίνεται από τη σύνταξη.
  1. Ειδικά, εφόσον οι ασφαλισμένοι τεχνικοί τύπου του Τομέα Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν δικαιούνται και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κύριας Ασφάλισης και εκκρεμεί αίτηση συνταξιοδότησης από 1.1.2012 έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες για κάθε έτος πληρωμής της ανωτέρω προσαύξησης, από το εκάστοτε-κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης-προβλεπόμενο όριο ηλικίας.
  2. Στους ασφαλισμένους που καταβάλουν την ανωτέρω εισφορά και δεν συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις ηλικιακές προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις περί βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του άρθρου 28 παρ.5 του Α.Ν 1846/1951 (Α΄179), όπως ισχύουν, αλλά σε μεγαλύτερα όρια κατά τουλάχιστον ένα πλήρες έτος όρια ηλικίας, χορηγείται προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης.
Τα ύψος της προσαύξησης ανά πλήρες έτος καταβολής του επασφάλιστρου, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από αναλογιστική μελέτη.
*****
Πλην των συγκεκριμένων άρθρων, με τις γενικές ρυθμίσεις για την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), απλουστεύονται σημαντικά οι διαδικασίες για σειρά ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, που δεν καλύπτονταν από τις καταστατικές διατάξεις των επιμέρους Διευθύνσεων του Ταμείου.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου: «Υπάρχουν όμως και ορισμένοι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης στη νομοθεσία των οποίων δεν υφίσταται πρόβλεψη να καθίστανται αυτοδικαίως οριστικές οι συντάξεις λόγω αναπηρίας, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι στους φορείς αυτούς να ταλαιπωρούνται σημαντικά, να επιβαρύνεται ο φόρτος εργασίας των αρμοδίων υγειονομικών επιτροπών και να απαιτούνται επιπλέον διοικητικές διαδικασίες.
Οι φορείς στους οποίους από τη νομοθεσία τους δεν υφίσταται σχετική πρόβλεψη είναι οι εξής:
• Ο Τομέας Ασφάλισης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
• Ο Τομέας Σύνταξης Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΤΣΕΥΠΑ / ΕΤΑΠ ΜΜΕ)
• Ο Τομέας Σύνταξης Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Θεσσαλονίκης του του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΤΣΕΥΠΘ – ΕΤΑΠ – ΜΜΕ)».
Πολύ σημαντικές είναι και οι νομοθετικές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς οι οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης εναρμονίζονται με τα ισχύοντα για τις οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ θεσπίζεται και το ακατάσχετο των ποσών που καταβάλλονται υπέρ των ΦΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου