Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΚΛΑΤΑΡΑΜΕ...ΔΩΣΤΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΘΟΎΝ ΤΑ ΠΕΘΑΜΈΝΑ ΣΑΣ...

ΕΔΟΕΑΠ: Χωρίς δάνειο, στάση πληρωμών!

ΠΑΕΙ ...ΦΟΥΝΤΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ!  - άλλος ένας ΑΘΛΟΣ  ΤΟΥ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ...ΤΣΙΠΡΑ


Σε δεινή θέση Ο ΕΔΟΕΑΠ, 
καθώς με επιστολή του απευθύνει έκκληση στις Ενώσεις – μεριδιούχους του, να τον στηρίξουν οικονομικά, με «προσωρινή δανειακή ενίσχυση», ώστε να είναι σε θέση να καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις του Αυγούστου (αποδίδονται στις 24 Ιουλίου), καθώς και τις δαπάνες για περίθαλψη.
Ο Οργανισμός ζητεί συνολική ταμειακή διευκόλυνση ύψους 2.900.000 ευρώ, τα 2.000.000 εκ των οποίων από την ΕΣΗΕΑ, η νέα διοίκηση της οποίας, τρεις και πλέον μήνες μετά τις εκλογές του Μαΐου, δεν έχει καταφέρει να συγκροτηθεί σε Σώμα, με την εκλογή νέου προεδρείου.

Αναλυτικά, η επιστολή που απέστειλε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προς την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΜ-Θ, την ΕΠΗΕΑ και την ΕΠΗΕΘ, έχει ως εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι
Σε συνέχεια των πρόσφατων επιστολών μας (αριθ. πρωτ. 10093/21-5-2015 και 11571/11-6-2015) σχετικά με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση του Ταμείου μας και στις οποίες δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από μέρους σας έως σήμερα, σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:
• Τα χρηματικά διαθέσιμα του ΕΔΟΕΑΠ την παρούσα στιγμή ανέρχονται σε 1 εκατ. ευρώ περίπου.• Τα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ από την κατανομή Αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ για το μήνα Ιούλιο θα ανέλθουν σε 70.000 ευρώ περίπου, αντί του ποσού των 800.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί.
• Λόγω της τραπεζικής αργίας, τα έσοδα από εισφορές 3% θα εμφανίσουν σημαντική υστέρηση και η άμεση είσπραξή τους είναι αβέβαιη.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά τη σύσταση εκ μέρους μας για προσωρινή δανειακή ενίσχυση του Ταμείου καθώς υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις τρέχουσες υποχρεώσεις μας, μεταξύ των οποίων είναι οι δαπάνες περίθαλψης και η καταβολή της επικούρησης του μηνός Αυγούστου, ύψους ποσού €1.300.000 ευρώ περίπου, προς τα μέλη των Ενώσεων.
Συνεπώς, σας ζητάμε -λόγω των έκτακτων αναγκών και των ανυπέρβλητων οικονομικών δυσκολιών- την προσωρινή ταμειακή διευκόλυνση του Οργανισμού με τα παρακάτω ποσά ανά Ένωση:
• 2.000.000 ευρώ ΕΣΗΕΑ
• 500.000 ευρώ ΕΠΗΕΑ• 300.000 ευρώ ΕΣΗΕΜ-Θ
• 100.000 ευρώ ΕΠΗΕΘ
Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παραπάνω ενέργεια από μέρους σας, σας ενημερώνουμε ότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε στη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Χαρτοφυλακίου μας, εφόσον και αυτή καταστεί εφικτή.
Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας, έως τη Δευτέρα 20.7.2015 και ώρα 10:00 π.μ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου