Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΒΑΣΙΚΑ ΛΕΝΕ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ... ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ..."ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ;"

Εκλογές στην ΕΣΠΗΤ

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠOYΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΣΥ 13 – 14 ΙΟΥΝIΟΥ:
Ψηφίζουμε
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ • ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ • ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ

AΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Επαναφορά των ΣΣΕ, πάγωμα των απολύσεων, κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Εργατικό έλεγχο στις εταιρείες ΜΜΕ.
  • Δέσμευση της προσωπικής περιουσίας των ιδιοκτητών ΜΜΕ defacto σε κάθε προ-πτωχευτική ή πτωχευτική διαδικασία, με νομοθετική ρύθμιση.
  • Καταγραφή και έλεγχο από τον ΣΔΟΕ όλων των offshores που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις ΜΜΕ και με τη συνδρομή των Δημοσιογραφικών Ενώσεων.
  • Ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα ΜΜΕ, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εργατικού ελέγχου, του πλουραλισμού και της διαφάνειας.
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ
Δαπέργολα Στέλλα
Δριβάκου Γιώτα
Ελευθερουδάκη Λιάνα
Ζαβουδάκης Χαρίλαος
Ζαρίφη Μαρία
Ζώτου Κατερίνα
Ιωάννου Όλγα
Καζάκη Κάτια
Κανελλόπουλος Γιώργος
Κεφαλά Μαρία
Κοσμάς Πάνος
Κουρμουλής Νίκος
Κρίκος Σπύρος
Κυριαζάνος Αντώνης
Κωνσταντοπούλου Μαρία
Μηνασίδου Σάια
Μος – Σύψα Αθηνά
Μπαζαίος Γιάννης
Πετμεζάς Λεόντιος
Σπηλιοπούλου Νέλλη
Σταθόπουλος Θάνος
Χόρτη Καίτη
Ψηφίζουμε στα γραφεία της ΕΣΠΗΤ (Βαλαωρίτου 9, 6ος όροφος) Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Ιουνίου, 09.30 – 20.30, με τη δημοσιογραφική ή την αστυνομική ταυτότητά μας.

Νέες εγγρα­φές μελών στην ΕΣΠΗΤ

Αρχαι­ρε­σίες ΕΣΠΗΤ 12 & 13 Ιου­νίου 2015 (Προγραμματικές δηλώσεις)Συνάδελφοι,

Σας ενη­με­ρώ­νουμε ότι σύμ­φωνα με το Κατα­στα­τικό της ΕΣΠΗΤ (άρθρ. 30, παρ. 1) σχε­τικά με τη λήξη της τριε­τούς θητείας (2012–2015) του Διοι­κη­τι­κού Συμβουλίου και όλων των συλ­λο­γι­κών οργά­νων της Ένω­σης, με ομό­φωνη από­φαση του ΔΣ (28/4/15), οι αρχαι­ρε­σίες για την ανά­δειξη μελών νέου Δ.Σ. και λοι­πών οργά­νων της ΕΣΠΗΤ καθώς και για την εκλογή εκπροσώπων-αντιπροσώπων σε  ασφα­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς και άλλες Ενώ­σεις Οργα­νώ­σεις, θα διε­ξα­χθούν στις 12 & 13 Ιου­νίου 2015.
Οι οργα­νω­μέ­νες κινή­σεις εντός της Ένω­σης που θα προ­τεί­νουν υπο­ψη­φί­ους για τα συλ­λο­γικά όργανα, μπο­ρούν να κατα­θέ­σουν στα Γρα­φεία της Ένω­σης το κεί­μενο των προ­γραμ­μα­τι­κών τους δηλώ­σεων (συνο­λικά μέχρι 4 σελί­δες Α4) το αργό­τερο μέχρι την Παρασκευή 15/5/2015. (άρθρο 30 παρ.5 Κατα­στα­τι­κού της ΕΣΠΗΤ).

  • Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / 29 Απριλίου 2015. Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    Print page
    Το Δ.Σ. κατά τη συνε­δρί­ασή του στις 28/4/2015 απο­φά­σισε την εγγραφή των
    Γιαν­νό­που­λος Ιωάν­νης του Σωτηρίου
    ΑΤΤΙΚΗ FREEPRESS
    Μπε­ντε­νιώ­της Βασί­λειος του Μανώλη
    PRESSTIME
    ως ΤΑΚΤΙΚΑ μέλη της ΕΣΠΗΤ
    Βάσει του άρθρου 6 παρ.10 του κατα­στα­τι­κού της Ένω­σης, ενστά­σεις κατά των άνω απο­φά­σεων του Δ.Σ. για την εγγραφή των συνα­δέλ­φων μπο­ρούν να υπο­βλη­θούν μέσα σε προ­θε­σμία δεκα­πέ­ντε ημε­ρών, από οποιο­δή­ποτε τακτικό μέλος της ΕΣΠΗΤ, στη Γραμ­μα­τεία της Ένω­σης, απευ­θυ­νό­με­νες στο Μει­κτό Συμβούλιο.

  • ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ Α. ΛΥΜΠΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

    Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / 13 Μαΐου 2015.
    Συνεδρίασε τη Δευ­τέρα 4 Μαΐου 2015 το Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθη­νών, προ­κει­μέ­νου να δικά­σει την Έφεση του Αντω­νίου Λυμπέρη, νομί­μου εκπρο­σώ­που της εται­ρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» κατά της πρω­τό­δι­κης από­φα­σης, που του επέ­βαλε ποινή φυλά­κι­σης 25 μηνών και χρη­μα­τική ποινή άνω των 17.000 € λόγω μη κατα­βο­λής Δώρου Χριστουγέννων για το έτος 2012, κατό­πιν σχε­τι­κής καταγ­γε­λίας στην Επι­θε­ώ­ρηση Εργα­σίας 25 πρώην εργα­ζο­μέ­νων στη συγκε­κρι­μένη εκδο­τική επι­χεί­ρηση.
    Το Δικα­στή­ριο απέρ­ριψε την Έφεση και επι­κύ­ρωσε την πρω­τό­δικη Απόφαση.



    Σημειώνουμε, ότι η δικα­στική δια­μάχη συνε­χί­ζε­ται τόσο ως προς τη διεκ­δί­κηση των εργα­τι­κών απαι­τή­σεων των εργα­ζο­μέ­νων, αφού στις 9 Ιου­νίου εκδι­κά­ζε­ται η υπό­θεση, που εμπλέ­κει και την «ALPHAEDITIONS» ως διά­δοχο σχήμα της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» και συνε­πώς οφει­λέ­τιδα των πρώην εργα­ζο­μέ­νων στην τελευ­ταία, όσο και ως προς τον ποι­νικό κολα­σμό του εκδότη, Αντώνη Λυμπέρη, αφού στις 22 Ιου­νίου εκδι­κά­ζε­ται σε πρώτο βαθμό έτερη καταγ­γε­λία πρώην εργα­ζο­μέ­νων για μη κατα­βολή δεδου­λευ­μέ­νων, που αφορά σε άλλο χρο­νικό διάστημα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου