Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ.. ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ...

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ-ΕΜΠΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ!--

Ο ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΟΡΕ ΤΟΥ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ "ΠΤΩΧΕΥΣΗ"
ΓΙΑ ΤΟ "ΚΕΡΔΟΣ" ... ΑΛΛΑ... ΓΙΟΚ
Η ΕΣΗΕΑ κ.λ.π. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΧΥΜΑ 

Συνέλευση των εργαζομένων της εφημ. «ΚΕΡΔΟΣ» την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» και της ιστοσελίδας «kerdos.gr» θα πραγματοποιήσουν συνέλευση την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 στις 3 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), με θέμα την απόφαση του Πρωτοδικείου ...


Η ιδιοκτησία των ΜΜΕ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως ασπίδα προστασίας έναντι της δικαιοσύνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την προσπάθεια του μεγαλοεπιχειρηματία και βασικού μετόχου της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» κ. Θωμά Λιακουνάκου να εμπλέξει και να χρησιμοποιήσει ως ασπίδα έναντι της Δικαιοσύνης τους επί χρόνια απλήρωτους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του.
Υπενθυμίζουμε ότι, ο κ. Λιακουνάκος έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους της εφημ. «ΚΕΡΔΟΣ» από τον Μάρτιο του 2013 και, επιπλέον, δεν έχει συμμορφωθεί τόσο με τις δικαστικές αποφάσεις όσο με τις δεσμεύσεις της ίδιας της εργοδοσίας ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.
Η ΕΣΗΕΑ από τον Νοέμβριο του 2013 με ανακοίνωσή της είχε κατονομάσει τον κ. Λιακουνάκο ως τον βασικό υπεύθυνο για την αφερεγγυότητα της ιδιοκτησίας της εφημ. «ΚΕΡΔΟΣ» και τον καλούσε να εφαρμόσει αμέσως όσα ο νόμος επιτάσσει. Αντίθετα, ο κ. Λιακουνάκος όχι μόνο δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους αλλά αποπειράθηκε να πτωχεύσει την εταιρεία «ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» προκειμένου να αποφύγει εντελώς τις υποχρεώσεις του. Το αίτημα της πτώχευσης απορρίφθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Αποτελεί, επομένως, μέγιστη υποκρισία, αλλά και συνέχιση της προσφιλούς του τακτικής να επιχειρεί να αίρεται πάνω από τη Δικαιοσύνη η σημερινή αναφορά του για τους «3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών». Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τη σκληρότητα και την αντεργατική στάση του κ. Λιακουνάκου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Διασωματειακό καταγγέλλει την κλιμακούμενη εργοδοτική αυθαιρεσία

Γενικές 01.10.2015 13:14
image_pdfimage_print
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2015
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ
Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλουν το ρεσιτάλ προκλητικής και καταχρηστικής εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου, η οποία με το πρόσχημα των δυσχερών οικονομικών συνθηκών, εκδηλώνεται απροκάλυπτα σε βάρος των συναδέλφων μας με μαζικές απολύσεις, προσπάθεια αιφνιδιαστικών περικοπών σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των εργαζομένων συναδέλφων, απλήρωτη και αδήλωτη υπερεργασία, υποχρεωτικές αργίες, καταστρατήγηση του αναφαίρετου συνδικαλιστικού δικαιώματος, κ.α.
Με πρωτοφανή εκβιαστικά διλήμματα και πρακτικές που ακυρώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα ήδη να αποκαλύπτουν εκ μέρους της εργοδοσίας ένα σκηνικό τρόμου που το μέγεθός του δεν τολμά να φανταστεί κανείς, τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δηλώνουν για άλλη μια φορά ότι η μόνη ασπίδα μας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, που επιχειρεί να κατοχυρώσει την παρέκκλιση, την παρανομία και την αυθαιρεσία για κανόνα και όχι για εξαίρεση, είναι η συλλογική δράση και ενότητα του κλάδου.
Στο παραπάνω πλαίσιο τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων:
Καταγγέλλουν τις πρωτοφανείς αυτές κινήσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές τους και στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στην απόφασή τους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας.
Επισημαίνουν ταυτόχρονα ότι για ανάλογες εκφοβιστικές – εκβιαστικές ενέργειες ιδιοκτητών ΜΜΕ έχουν ήδη εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
Υπογραμμίζουν και καθιστούν απόλυτα σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αναλώσιμα προϊόντα προς εκμετάλλευση, και θα υπερασπιστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης από ΜΜΕ που οφείλουν να λειτουργούν νόμιμα, υπεύθυνα και με διαφάνεια.
Δηλώνουν την πάγια απόφασή τους για αγώνες και συλλογικές κινητοποιήσεις με στόχο να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για:
 Εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
 Θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αποδοχές
 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
 Μέτρα ενίσχυσης και ανακούφισης των ανέργων
 Πάταξη της ανασφάλιστης, μαύρης και ελαστικής εργασίας
 Υπεράσπιση των πόρων των Ταμείων
 Δημόσια ασφάλιση και αξιοπρεπείς συντάξεις κύριες και επικουρικές για τους συναδέλφους συνταξιούχους του Κλάδου μας

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου