Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

εσηεα1
Στα 300 ευρώ αποφασίστηκε να είναι -όπως και πέρσι- το βοήθημα του Πάσχα που θα χορηγήσει η ΕΣΗΕΑ σε άνεργους, από το 2010 και μετά, δημοσιογράφους μέλη της Ένωσης. Στο επίδομα θα προστεθούν άλλα 100 ευρώ για κάθε παιδί. (https://syspeirosi.wordpress.com/
Στα 3.535.274 οι απασχολούμενοι και στο 1.245.854 οι άνεργοι
Στο 26,1% αυξήθηκε η ανεργία στο δ’ τρίμηνο 2014
Στο 26,1% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014, ενώ στο ίδιο διάστημα η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% σε τριμηνιαία βάση.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στο τέταρτο τρίμηνο 2014  ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.535.274 άτομα και των ανέργων σε 1.245.854. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 26,1%, έναντι 25,5% του προηγούμενου τριμήνου και 27,8% του αντίστοιχου τριμήνου 2013.
Στην Κάντζα πάει η "SportDay"


Μέχρι το Πάσχα θα μετεγκατασταθεί στο κτίριο του Alpha στην Κάντζα η «SportDay». Η εφημερίδα περνάει στον Όμιλο Κοντομηνά τις επόμενες ημέρες, με την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης των μετοχών από τον ΣΚΑΪ. Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Alpha σε συνάντηση που είχε με την ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή δεσμεύτηκε για λύση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

Π. Καψής: «Όχι στις 2.500 χιλιάδες επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ»

ΚΑΨΗΣ-ΝΕΡΙΤΠΗΓΗ: http://www.stokokkino.gr/
Επιστροφή στο «κακό παρελθόν» της ΕΡΤ βλέπει ο Παντελής Καψής, πρώην υπουργός με αρμοδιότητα την ΝΕΡΙΤ στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, σχολιάζοντας στο Κόκκινο το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Περισσότερα στο http://www.stokokkino.gr/
Τρέμη - Ζαχαρέα - Χούκλη - Σρόιτερ - Κοσιώνη
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ  ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ 

ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ-ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΑ

Ο χρόνος που καθηλωνόμασταν μπροστά στις μικρές οθόνες μας τον περασμένο Φλεβάρη αυξήθηκε απότομα κατά 23 λεπτά, όπως γράφαμε πριν από λίγες μέρες, καθώς ο μέσος ημερήσιος χρόνος παρακολούθησης έφτασε τις πέντε ώρες και 15 λεπτά, όταν πέρσι ήταν τέσσερις ώρες και 52 λεπτά, αλλά όπως φαίνεται οι διαρκείς πολιτικές εξελίξεις έχουν αλλάξει για τα καλά συνολικά τον «καμβά» στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι ουσιαστικά έχουν έρθει τα… πάνω κάτω στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών αλλά και στα συνολικά μερίδιά τους όχι μόνο στις πρώτες θέσεις αλλά και στις παρακάτω…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ...ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

      
 Παραθέτουμε τα αποτελέσματα στις εκλογές για ον ΕΔΟΕΑΠ όπου πρώτευσαν η Π. Χριστοδουλίδου και Γ. Αγγέλης και ευχαρισούμε τους  "χορηγούς επικοινωνίας" για τη λάσπη και τις προβοκάτσιες που εξαπέλυσαν, πρώτον διότι μας συσπείρωσαν και ακολούθως γιατί διευκόλυναν τους συναδέλφους να καταλάβουν το μέγθος του διακυβεύματος. Πάντα τέτοια...



Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 11ης και 12ης Μαρτίου 2015 για την εκλογή εκπροσώπων της Ενώσεως στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ.



ΨΗΦΙΣΑΝ: 2.296                ΒΡΕΘΗΚΑΝ: 2.296 

ΕΓΚΥΡΑ: 2.241      

ΑΚΥΡΑ: 30 / ΛΕΥΚΑ: 25

Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει αντεργατικές συμπεριφορές


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό με το κλείσιμο του Γραφείου Θεσσαλονίκης της εφημερίδας SportDay, που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του συναδέλφου Στέλιου Μοσχούλα, καταγγέλλει την ως άνω απόφαση της εργοδοσίας και επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση την κατηγορηματική δέσμευση του να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Αθλητικών Συντακτών του στην εργασία.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων αντεργατικών μεθοδεύσεων με θύματα κυρίως τους Αθλητικούς Συντάκτες, όπως για παράδειγμα ανάλογη ενέργεια του ΔΟΛ για το Γραφείο Θεσσαλονίκης, αλλά και οι επαναλαμβανόμενες πιέσεις και εκβιασμοί του ιδιοκτήτη της εφημερίδας Goal Φώτη Μπόμπολα, για πλήρη αποδιάρθωση των εργασιακών σχέσεων.

Το Δ.Σ του ΠΣΑΤ είναι υποχρεωμένο να επαναδιατυπώσει με σαφήνεια τη θέση ότι θα αγωνιστεί ενάντια σε ανάλογες μεθοδεύσεις και θα υπερασπιστεί σε απόλυτη συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Ενώσεις, τα δικαιώματα των Αθλητικών Συντακτών.

ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ !

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα φύλλα

Στα ίδια επίπεδα οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων και αυτή την εβδομάδα με μικρές αυξομειώσεις.
Στα επίπεδα άνω των 100.000 φύλλων παραμένει μόνο το Πρώτο Θέμα με πωλήσεις, πανελλαδικά, ανάμεσα στα 125 με 130 χιλιάδες φύλλα. Ακολουθούν το Εθνος, το Βήμα και η Real News των οποίων η κυκλοφορία κυμαίνεται γύρω στα 65 με 75 χιλιάδες φύλλα και πολύ πιο κάτω η Κυριακάτικη Δημοκρατία και ο Ελεύθερος Τύπος με πωλήσεις περί τα 20.000 φύλλα. (Η Καθημερινή συνεχίζει να μην ανακοινώνει τις κυκλοφορίες της μέσω των πρακτορείων διανομής).
Αναλυτικά οι κυκλοφορίες πανελλαδικά των κυριακάτικων εφημερίδων την Κυριακή 15.3.2015 έχει ως εξής:..
- Πρώτο Θέμα: 125.000
- Βήμα: 72.000
- Εθνος: 72.000
- Real News: 70.000
- Ελεύθερος Τύπος: 21.500
- Δημοκρατία: 18.000
- Kontra News: 11.000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου