Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Οι μετρήσεις επισκεψιμότητας ιστοσελίδων της ΕΝΕΔ 


Αν δεν το ξέρατε, κοντά στην ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (ΕΣΔ), υπάρχει και η ΕΝΩΣΗ ΕΚΔΟΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ( ΕΝΕΔ), η οποία μάλιστα ...άρχισε να κάνει και μετρήσεις επισκεψιμότητας ιστοσελίδων μόνον για τα μέλη της... που προέρχονται κυρίως από ον παραδοσιακό Τύπο . Ως γνωστόν οι μετρήσεις της alexa είναι για τα πανηγύρια.. Εδώ όμως με τις μετρήσεις της ΕΝΕΔ που καθαρώς οικογενειακή υπόθεση 24 μπλογκς θα σημειωθεί μετά βεβαιόητος φούσκωμα της επισκεψιμότητας ... για άγρα περισσότερη διαφήμισης ... Αυτό.
Ιδού

Η νέα Μέτρηση Επισκεψιμότητας στα sites των είκοσι εκδοτικών οργανισμών, που είναι μέλη της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία. Η ΕΝΕΔ παρουσίασε το εργαλείο προβολής και διαχείρισης δεδομένων της μέτρησης «Market Insights», στα δέκα μεγαλύτερα media agencies αλλά και σε εκπροσώπους των ΣΔΕ, ΕΔΕΕ και ΙΑΒ, που συμμετείχαν ως παρατηρητές στο διαγωνισμό ανάθεσης που διενήργησε το 2013 η ΕΝΕΔ, με νικήτρια την κοινοπραξία AT Internet / Nugg.ad. Όλα τα στοιχεία πιστοποιούνται σε μηνιαία βάση από τον διεθνή οργανισμό auditing OJD
Σύμφωνα με την ΕΝΕΔ, «η νέα μέτρηση αναβαθμίζει σημαντικά το ελληνικό ψηφιακό οικοσύστημα καθώς, πέραν των κλασσικών στοιχείων για unique users/browsers, page impressions και visits, για πρώτη φορά διαχωρίζονται κρίσιμα μεγέθη επισκεψιμότητας όπως το web, το mobile (και τα apps) και το video, ενώ τα δημογραφικά στοιχεία που παρέχονται είναι με την μέθοδο του predictive audience profiling, ιδιαίτερα διαδεδομένη στις προηγμένες αγορές».
Όπως μαθαίνουμε, παραδόθηκε στα media agencies και στους θεσμικούς εκπροσώπους ο Κώδικας Μετρήσεων & Πιστοποίησης που εκπόνησε σχετική Επιτροπή Μελών της ΕΝΕΔ και περιλαμβάνει τους κανόνες έγκυρης επισκεψιμότητας και τις βέλτιστες πρακτικές δεοντολογίας.
Στην ΕΝΕΔ συμμετέχουν τα ιδρυτικά μέλη 24 MEDIA, ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, MEGA, ANTENNA, STAR, PRIME MEDIA, CAPITAL.GR. Το 2013 έγιναν μέλη και οι PHAISTOS, JIP (Newsit/TLife), ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, MOTOR PRESS, NEWSPHONE HELLAS, ΝΟΑ (meteo.gr), GLOMAN, SKRΟUTZ ΚΑΙ PRESSBOX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου